TRIGRAMM KÓKUSZVIRÁG CUKOR MERU 150 GR
Elérhetőség: | Raktáron |
|
Leírás és Paraméterek
A kókuszvirág nektárjából készült kókuszcukor feldolgozása az elmúlt több, mint 5000 év alatt mit sem változott.
A kinyílatlan torzsavirágzatokat melyeket hüvelyszerű burok véd betakarítják, majd vágást ejtenek rajtuk, amiből édes nedv kezd kifolyni. (Egy virágzatból akár napi 4 liter is.) Ezt a nedvet bambusztárolókba gyűjtik, majd hatalmas wokokban kíméletes hőfokon szárítják. Ez a hagyományos módszer biztosítja, hogy a benne lévő B1,B2, B3, B6 vitamin, a kálium, magnézium, cink, vas, valamint a 16 féle aminosav nagy része nem vész el, ezért ezek a kókuszvirág cukor fogyasztásával bekerülnek a szervezetünkbe. Glikémiás indexe csupán 35 (a répacukoré 100). Energiatartalma 300kcal/100g.
Fogyasztható közvetlenül édesítőként, használható sütéshez, főzéshez egyaránt.
- A kókuszvirág cukornak (vagy kókuszcukornak) magas a kálium-, magnézium-, cink- és vas, B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitamin tartalma.
- 100%-ban szerves, feldolgozatlan, szűretlen, fehérítetlen természetes édesítőszer, kávék, teák, torták, sütemények és egyéb édességek ízesítéséhez használható.
- Sütésre, főzésre egyaránt alkalmas, kellemes ízű természetes édesítő.
- Íze a barna cukorra, nádcukorra hasonlít.
- Ugyanúgy karamellizálható, mint a hagyományos kristálycukor.
- Alacsony a glikémiás indexe, így a kókuszvirág cukor - lassabb felszívódása és értékes anyagai miatt - alapvető alapanyaga lehet a természetes és egészséges táplálkozásnak.
Rendkívül kellemes aromájú, enyhén karamelles ízű természetes édesítő. Magas B-vitamin forrás, bőven található benne kálium, magnézium, cink, vas, valamint 16 féle aminosav.