ELFOGADÁS
Termékek Menü

BÉKEBELI ARANY TÖKMAGOLAJ 200 ML

Ár:
1.999 Ft (1.574 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 149
Elérhetőség: 12 db raktáron

Hidegen sajtolt, 100%-os, Hajdúsági tökmagolaj az Elek családi gazdaságból, Görbeházáról.

Gyártó: BÉKEBELI ARANY
Kiszerelés: 200 ml
Kapható választék:
Kiszerelés:

Leírás és Paraméterek

Az olajtök magjából hidegen sajtolást követően mélyzöld-vörösesbarna színű, a natúr tökmagra jellemző ízű olajat nyerünk.


 
 

A hideg időszakban gyártott tökmagolaj hidegben bekocsonyásodhat, ezért ilyenkor inkább ne tegyük a hűtőbe, hanem szobahőmérsékleten tároljuk, hogy könnyebb legyen kiönteni. A minőséget ez a kocsonyásodás nem befolyásolja.

 
 

A hidegen sajtolt tökmagolajban a következő hatóanyagok találhatók meg:

 
 

delta-7 fitoszterol (ez a természetben ritkán fordul elő), szelén, telítetlen zsírsavak, A-, E- és F-vitamin, koenzim-Q (Q10-koenzim), és még rengeteg hasonló jótékony hatással bíró fitotápanyag.

 
 

Fontosnak tartom kiemelni, hogy tökmagolajunk VALÓBAN HIDEGEN SAJTOLT! Ezért ez igazán ritka és különleges olaj!

 
 

A hidegsajtolásnál semmilyen manipuláció nincs. Ahogy a természet adja a tökmagot, úgy kerül bele a sajtoló gépbe, így a hidegen sajtolt olajoknál marad meg a legtöbb növényi hatóanyag az olajban, bár a legkevesebb olaj nyerhető ki a magból ezzel a módszerrel. Ez utóbbi miatt viszonyleg kevesen gyártanak hidegen sajtolt tökmagolajat.

 
 

A tökmagolaj főbb jótékony tulajdonságai:

 
 

 
 

• Fontos szerepet játszik a prosztatarák megelőzésében.• Erősíti az immunrendszert.• Lassítja a szervezet érelmeszesedési folyamatát.• Csökkenti a megemelkedett koleszterinszintet, amellyel csökkenthető a szívinfarktus kialakulásának veszélye.• Előnyösen befolyásolja az agyi keringés normális állapotának fenntartását.• Elősegíti a fogyókúra során a zsírszövetek lebontását.• Segít a terhesség korai szakaszában jelentkező spontán vetélések kivédésében, valamint a terhesség során a magzat idegrendszerének kifejlődésében.• Lassítja a szervezet öregedési folyamatait.• Segíti a legyengült szervezet felépülését a betegség utáni lábadozás szakaszában.• A tökmagolaj feszesíti és erősíti a kötőszövetet, ezért jól alkalmazható masszázsokhoz is.

 
 

Az idézetek forrása: Kovács József: Az olajok gyógyító ereje c. könyve

 
 

Ajánlott minimális fogyasztási mennyiség: 1 teáskanál/nap.

 
 

Felhasználási javaslat:Jól használható nyers zöldségekhez, salátákhoz,kifőtt tésztákhoz. Ízlés szerintsóval ízesítve, finom kenyérrel fogyasztva,zöldségekkel kitűnő reggelit-uzsonnátkészíthetünk vele. Kifejezetten aromás ízepikánsan fűszerezi ételeinket. 
  
 

A legtöbb Magyarországon kapható tökmagolaj szűz vagy extra szűz. Ilyen az őrségi, vagy stájer tökmagolaj is, melynek nagy hagyománya van arrafelé. Ízük karakteresebb, pirított jellegű, színük sötétebb. A szűz és extra szűz olajoknál darálással, vizezéssel, pirítással, sokszor sózással érik el azt, hogy a tökmagból több olaj jöjjön ki. A STÁJER TÖKMAGOLAJ TEHÁT NEM HIDEGEN SAJTOLT OLAJ! A hőhatás és a többi manipuláció miatt értelemszerűen kevesebb hatóanyagot tartalmaznak a szűz és extra szűz olajok, mint a hidegen sajtolt olajok. Néhány multinacionális üzletláncban kapható tökmagolajok többnyire Ausztriából származnak, viszont tudomásom szerint szlovén importból. Szlovéniában nagy divat manapság a szűz gyártási technológia. Az nem hidegen sajtolás, ha a pirítás után lehűtik a tökmagot. Ez egy megtévesztés! Ha már egyszer megpirították, akkor már feltáródtak a sejtek a nagyobb olajkihozatalhoz, továbbá sok értékes hatóanyag elveszik belöle. Tehát a stájer tökmagolajra és a szűz eljárással készült olajokra nem szabadna ráírni hogy hidegen sajtolt! Ugyanis van olyan gyártó aki ráírja - tisztelet a kivételnek. Az ilyen olajokat szívesen bevizsgáltatnám, főként akkor, ha hidegen sajtoltként van megjelölve - ami már önmagában is megtévesztés lenne. Remélem, mielőbb eljutunk oda, hogy az import élelmiszereket ugyanolyan alapossággal vizsgálják át, mint a hazait.

 
 

Egy video Borbás Marcsi műsorából, ami bemutatja a szűz olajok gyártását, azaz a pirított eljárást. 14:50-től érdekes! Kattintson ide a video megtekintéséhez!

 
 

Ezen a videon jól látszik, hogy a hidegen sajtolásnál a maggal semmilyen manipulációt nem követnek el. Olyan formában kerül a gépbe, ahogyan a Jóisten megteremtette. Itt éppen diót sajtolnak, 0:20-tól érdekes. " target="_self" title="Hidegen sajtolás">

 

 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 

 
 


 


 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 

pari kép