Barion Pixel
ELFOGADÁS
Termékek Menü

Sárgabarackmag 200 g

Ár:
1.749 Ft (1.377 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: ELFOGYOTT
Hazai sárgabarackmag.

Leírás és Paraméterek

Mire jó a sárgabarack magja?

A barackmagokat azok gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt az ősi ázsiai népcsoport, a hunzák ízületi panaszok kezelésére és a fájdalom enyhítése céljából is fogyasztják.  A hangsúly a rendszerességen, a mindennapi fogyasztáson van!

A sárgabarack magok, mint gyulladás gátlók, hatékonyan csökkentik az ízületi gyulladás tüneteit, valamint enyhítik az ízületekben, izmokban kialakuló fájdalmat.

Szív- és érrendszer egészsége

A B17-vitamin tartalma miatt a sárgabarackmag  jótékony hatással lehet a magas vérnyomásra: Segíthet egyensúlyba hozni a vérnyomás szintjét.

Az összetevők között egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat is izoláltak (Manal K Abdel-Rahman. 2011): Fény derült a barackmag olajsav és linolsav koncentrációjára – Az említett két telítetlen zsírsav  csökkentheti a szív- és érrendszer betegségek, például a magas koleszterin rizikóját.

Bizonyították, hogy a barackmagok fogyasztása segíthet fenntartani a vér kissé lúgos, ideális pH-értékét (7,4 körüli érték) A B17-vitamin, mint a magok egyik, ha nem a legjelentősebb összetevője lúgos természetű, jól semlegesítheti az elsavasodást – Tudni kell, hogy bármilyen változás ebben a tartományban hatással lehet az egészségre.

A bőr és a haj egészségének a megőrzése
 

››› A mai Pakisztán ősi lakói, a hunzák, tradicionálisan olajat préselnek a napon szárított barackmagokból. Ez az olaj hatásos hidratálóként, bőrfrissítőként, cukorral összekeverve bőrradírként, vagy akár az arcbőrön alkalmazva ránctalanítóként.

A hunzák tudhattak valamit, hiszen a mai kozmetikai ipar bőr- és hajápolók alapjául úgyszintén felhasználja a  barackmagokból préselt olajat!

››› Említsük meg azt is, hogy a barackmag olaja javíthatja a fejbőr egészségét is, valamint segíthet helyreállítani a károsodott hajhagymákat: A sárgabarack olajat keverjük össze olívaolajjal, így vissza tudjuk állítani hajunk és fejbőrünk optimális nedvességtartalmát és megtisztíthatjuk vele a hajat a festéktől illetve a vegyszerektől.

Immunműködés támogatása

A hagyományos kínai orvoslásban légzőszervi problémák, megfázás ellen, köhögéscsillapítóként, köptetőként is ajánlják a barackmagot. Modern tudományos kutatások igazolták, hogy a barackmag antioxidáns hatása több annál, mint puszta feltételezés!

A sárgabarackmag immunműködést támogató hatása jól jellemezhető azzal a példával, hogy a barackmagot napi étrendjükbe beiktató hunzák a világ legidősebb és legegészségesebb lakóinak is tekinthetőek.

A magok erősebb immunitást biztosíthatnak az olyan fertőzésekkel szemben, mint az influenza és a megfázás – Tehát a sárgabarack mag felerősíti az immunrendszerünket.

Antioxidáns hatás

A sárgabarackmag antioxidáns, tehát a szabad gyököket szabályozni képes tulajdonságai feltételezettek.
(Wu-yang Huang, Hong-cheng Zhang, Wen-xu Liu, and Chun-yang Li (2012). Survey of antioxidant capacity and phenolic composition of blueberry, blackberry, and strawberry in Nanjing. Published in Journal of Zhejiang University Science B. 2012 Feb; 13(2):94-102.)

Daganatos betegek is fogyasztják

Az amigdalinnak, vagy  ismertebb nevén a B17-vitaminnak bőséges forrása a sárgabarack magja. A XX. század második felétől, mióta Ernst T. Krebs elnevezte B17-vitaminnak az amigdalint, kutatók feltételezik, hogy az képes szelektálni, majd megmérgezni a daganatos sejteket mivel cianidint bocsájt ki – Mindeközben az egészséges sejteket érintetlenül hagyja.

Egyes kutatók odáig mentek, hogy kijelentették: A B17-vitamin hiánya miatt lenne az emberi szervezet fogékonyabb a daganatos fertőzésekkel szemben…