Barion Pixel
ELFOGADÁS
Termékek Menü

NATURPIAC INDUS HIMALÁJA ÉTKEZÉSI FINOM SÓ 1000 GR

Ár:
899 Ft (708 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

A Himalája több mint 250 millió éves sóhegységeiből származó különleges színű és minőségű kristálysó. Tiszta, finomítatlan és adalékanyagoktól mentes, fehértől rózsaszínbe hajló színét az őstengeri algáknak tulajdonítják. Az ételek ízét tökéletesen kiemeli. A hagyományos étkezési konyhasó helyettesítésére ajánljuk.

A só az emberi élet számára ugyanolyan fontos, mint a víz. Se víz, se só nélkül nem tudnánk létezni. A víz és a só a két legfontosabb élelmiszerünk. A természetes Indus só nemcsak NaCl-ból áll, mint a nyugati civilizáció étkezési sója, hanem további 82 elemet is tartalmaz. Ezek azok az elemek, amelyek a szervezetünket is felépítik, és jelen voltak az őstengerben is, ahonnan az élet ered. Emiatt köszönti ismerősként szervezetünk az Indus sót.

Az Indus só egészségjavító és -erősítő hatása Indiában már évezredekkel ezelőtt ismert volt. Az Indus sót az Ayurvéda, a hosszú és egészséges élet és az indiai gyógyítás klasszikus tudománya nagy sikerrel alkalmazta. Előnye, hogy kevésbé melegíti a testet, mint a tengeri sók, és emiatt mindegyik embertípus számára (vata, pitta, kapha) kedvezőbb a fogyasztása.
alt
A természetes őssó, különösen a kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett élelmiszer. Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Az egyik legjobb természetes módszer a kristálysóoldat és a víz kombinációja, ami képes a természetes regenerálódó képességünket újraindítani és az egyensúlyt a szervezetben helyreállítani.

Az Indus völgye az a hely, ahol az indiai kultúra rábukkant erre a kincsre. A Himalája és az Indus folyó között található sóhegységben az  india-iak már évezredek óta bányásszák a világ egyik legértékesebb sóját, az Indusvölgy kősóját. A tenger kiszáradása után visszamaradt sót idővel más kőzetrétegek fedték be; 500 millió éven keresztül  folyt a só tisztulása és érése a mélyben. A külvilágtól elzárva védve volt a környezetszeny-nyezéstől. Az Indus sót mélyművelésű bányákból hozzák felszínre, majd kézi erővel lemossák, és napon szárítják. Rendkívüli természetes tisztasága miatt ezt a sót nem kell a feldolgozás során a kőzetből kimosni, hogy utána újra kristályosítsák, ahogy az nagyon sok európai sóvidéken szokásos.
alt
A szokványos étkezési sónak számos hátránya van. A bányászott sót az ipar igényeinek megfelelően tisztítják, jellege megváltozik. A konyhasóval az élő szervezettől idegen, adalékokkal kevert vegyszert viszünk be a szervezetünkbe. A globális környezetszennyezés miatt a tengeri só minősége is megváltozott, ezért gyakran tisztítási folyamaton esik át, így minősége   még inkább leromlik.
alt
Fentiektől eltérően az Indus só tiszta, nem tartalmaz adalékanyagokat, és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem.

Összetétel: 100% Himalája kristálysó