Barion Pixel
ELFOGADÁS
Termékek Menü

NATURMIND GYÜMÖLCSCUKOR (FRUKTÓZ) 1000 GR

Ár:
2.499 Ft (1.968 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron

Naturmind Gyümölcscukor (fruktóz) 1kg

Összetevők: fruktóz

A gyümölcscukor igen elterjedt a növényvilágban, különösen a gyümölcsnedvekben, mézben. Innen ered a gyümölcscukor elnevezés is. Biológiai szempontból éppen olyan fontos, mint a szőlőcukor. A szervezetben a gyümölcscukornak szőlőcukorrá való átalakulása enzimes hatásra megy végbe. Így a gyümölcscukor is felhasználódik, de elfogyasztása után, az enzimes átalakítás késleltető hatása miatt, lassabban növeli meg a vércukor szintet, mint a szőlőcukor. Ennek gyógyászati szempontból nagy jelentősége van.

A gyümölcscukor a legédesebb ízű cukor, édesebb a répacukornál is, így ugyanolyan édes íz eléréséhez 30-40 %-kal kevesebb is elegendő. Ezáltal csökkenthető az energiabevitel. Cukorbetegek is fogyaszthatják, de számukra gyümölcscukorból és szorbitból napi 30 gr-nál több nem ajánlott.

A zöldség és főzelékfélék, gyümölcsök tartalmazzák a legtöbb gyümölcscukrot, emellett magas az élelmi rost-, vitamin és ásványi anyag tartalmuk.Az elhízás megelőzésében, az egészséges és diétás táplálkozásban az étrend alapját ennek a táplálékcsoportnak kell alkotnia.

A gyümölcscukor fogyasztása hozzájárulás az egészségesebb táplálkozáshoz.

Tápértékek 100 gr termékben:

Energiatartalom: 1700 kJ /405 kcal

Zsír: 0 g

amelyből telített zsírsavak: 0g

Szénhidrát: 100 g

amelyből cukor: 100 g

Fehérje: 0 g

Só: 0g