ELFOGADÁS
Termékek Menü

Molino Arbequina 500 ML

Ár:
4.490 Ft (3.535 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 7733
Elérhetőség: 10 db raktáron
Molino Arbequina 0,5 l. Kék-fehér. Modern családi olívászat prémium olaja a szelídebb vonalról: édes almás alapkarakter keserűség nélkül, közepes borsossággal. 100% arbequina, max. 0,3% savtartalom. 0,5 l kék-fehér díszüveg.

Leírás és Paraméterek

TERMŐHELY, TERMELŐ: Venchipa SL, Ácula, Spanyolország. Granadától dél-nyugati irányban, az Alhambrától kb. ötórai gyaloglással elérhető. Hát ez a termőterület tényleg a Sierra Nevada oldalában található, úgy negyven kilométerre tőle síparadicsom is van, éppen ezért a mogorvább telek jellemzőek itt – a nyár viszont baromi forró. Az O-Med igazi harmadik évezredbeli családi olívászat, mivel mindössze 2000 óta működik, 200 hektáron 40.000 fa. Ez még rendben is van, ahogy attól sem kell hasra esni a prémium extra szüzek világában, hogy nitrogén alatt tartják az olajat, és a visszamaradó mag elégetésével pl. a malom energiaellátását segítik. De az már döfi, hogy az olajkinyerés során 20 Celsius fok alatt marad az olívapaszta…

Még valami: 2013-ben az O-Med egyike volt az alapítóinak a QvExtra! http://www.qvextra.es/ nevű, csúcstermelőkből álló nemzetközi szervezetnek, amelynek célja a fogyasztói tudatosság erősítése és a minőségbiztosítás szigorítása. A QvExtra mind organoleptikus, mind kémiai paraméterekben sokkal szigorúbb feltételeket szab az olívaolaj-minősítésben, mint a nemzetközi olívaolaj-tanács (az IOC). (További QvExtra tagok az igaziolivánál: Suerte Alta, Venta del Barón, Casas de Hualdo, Oleoestepa, La Maja,)

Ennek a kifejezetten jól dizájnolt palacknak története van. Mikor piacra dobták ezt a lágyabb vonalat, és elküldték a mintát, akkorát szólt nálunk, hogy azonnal leadtunk egy nagyobb rendelést. Nem tudtuk kitenni a webshopba, mert a boltban hamar elfogyott. Rendeltük a következőt, az is elfogyott anélkül, hogy súrolta volna webet. Aztán jött valami tartályhiba-palackhiba kombó és leálltunk. Pont karácsonyra pont ez nem volt, mindenki kereste. Még egy minta, még egy tartályhiba. Aztán jött egy tuti tartály és végre egy minőségi palack. Most akkor itt van, és nagyon menő…

FAJTA: 100% arbequina.

SAVTARTALOM: 0,3 alatt

DÍJAK: az O-Med elég sok nemzetközi elismerést tudhat magáénak; bővebben itt:

http://www.omedoil.com/gb/content/6-awards

ILLAT: reszelt alma, cirmos alma héja,  édes mandula és fiatal dió hártyája egy kis rügyes-füves mellékkel, vagyis ezzel a nem a legkorábbi szüreti időponttal a legjobb arbequinák vonalát hozza, bájos, csajos, könnyed és nyárias.

ÍZ: rögtön jön a mandula és valami éppenhogy kesernye (inkább a semmi kesernye határán billegve), ez mind a folyamatos almássággal és persze az elmaradhatatlan dióhártyával, meg a csonthéjasok finom árnyalatával. Most akkor simán megfeledkezünk a kissé váratlan borsosságról, mert az csak azért van, hogy tudjuk: korrekt és profi a tétel. Szerintem az arbequináknak kifejezetten jót tesz a hűvösség, ezért még gyümölcsökkel is nagyot lehet vele pattintani.

pari kép