ELFOGADÁS
Termékek Menü

HEIT LÓRÁNT ŐSTERMELŐ LÉTAVÉRTES

A Heit Családi Birtok Létavértes illetve Bihardiószeg településein kapcsolódik össze, ahol két ősi kultúra találkozik és fonódik egybe: a szőlőé és a tormáé.

 

Családunk több éve foglalkozik tormatermesztéssel Létavértesen. Termékeinket saját kertünkben termelt tormából készítjük el kisüzemileg. Palackozott tormáink egyáltalán nem tartalmaznak tartósítószert vagy egyéb mesterséges adalékanyagot!

A tormáról

Kezdetben a tormát nem is fűszernövényként tartották számon, elsősorban gyógynövényként használták a népi gyógyászatban. Magas a nátrium-, kalcium-, magnézium- és C-vitamin tartalma, valamint egészségjavító és preventív hatásairól is ismert. Gyomorbajokra kiváló, segíti az emésztést és meghozza az étvágyat. Egyre többen vallják, hogy a tormának baktérium- és vírusölő hatása is van. Megfázásos időszakban a reszelt torma kevés mézzel elkeverve igazi orvosság.

Debrecen vonzáskörzetében, így Létavértesen is nagyon sok tormát termelnek, a tormafogyasztás azonban ezzel nem egyenesen arányos. Vitamintabletták helyett használjunk természetes immunerősítőt főleg, ha elérhető közelségben van és még finom is! A torma a téli vitaminszegény hónapokban különösen jó szolgálatot tesz az egészségünknek, valamint szinte bármilyen húsétellel harmonizál.

Rendezés:
Nézet: