FŰSZERELEM ALMAPEKTIN 100 GR
Elérhetőség: | Raktáron |
TERMÉSZETES NÖVÉNYI ZSELÉSÍTŐANYAG | |
|
Leírás és Paraméterek
Természetes növényi zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez. A pektin használatával kevesebb édesítővel és rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek - így ízük gyümölcsösebb marad.
A rövid főzési időnek köszönhetően kevésbé károsodik a felhasznált alapanyag vitamin és ásványi anyag tartalma.
Felhasználása:
A pektint az édesítővel összekeverjük, majd állandó kevergetés közben hozzáadjuk az alapanyagokhoz.
A forrástól számított 5 percig főzzük.
A dzsemek finomabbak, ha kevés citromlevet vagy étkezési citromsavat adunk hozzá.
50 gr pektin 10 kg gyümölcsdzsem készítéséhez elegendő. Dzsemek esetében az ajánlott cukor mennyiség 1 kg gyümölcshöz 200-300 gr.
A termék allergéneket (mustárt, szezámmagot, zellert, mogyoróféléket, glutént) feldolgozó üzemben készült!
Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó!
Összetevők: almapektin, dextróz (természetes gyümölcscukor)
Átlagos tápérték 100 gr termékben:
Energia: 915 kJ / 225 kcal
Zsír: <1 gr
amelyből telített zsírsav: <1 gr
Szénhidrát: 20 gr
amelyből cukrok: 20 gr
Fehérje: <1 gr
Rost: 65 gr
Só: 2,5 gr