ELFOGADÁS
Termékek Menü

MEGGYLÉ 100%-os FRISSEN PRÉSELT SZŰRTELEN SZABOLCSI 3 LITERES

Ár:
3.390 Ft (2.669 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 18
Elérhetőség: 15 db raktáron

Frissen préselt, 100%-os, hígítatlan, rostos, tömény, meggylé.

Sűrű, savanykás, igazi meggylé, zamatos érdi meggyből préselve.

Leírás és Paraméterek

Tápanyagértéke

Mély bordó színe hihetetlen értékéről árulkodik, arról, hogy egyik leghatékonyabb antioxidánsunk. Savanyú íze elijeszti a vírusokat, valamint vértisztító hatása van. 







Gyógyhatása

 

A meggy gyógyhatása több területre is kiterjed. Jótékonyan hat a vérre és ezzel több nagy szerv, így a máj s a vesék munkáját serkenti, hat továbbá a szívre. A B vitaminok minden fajtája megtalálható a meggyben, ez lehetővé teszi az emésztés munkájának kiegyensúlyozását, valamint az idegek működését is befolyásolja. Hat a légzőszervek gyógyítására, különösen meghűléses betegségek esetében. 







Hormon elégtelenség

 

Hormonelégtelenség az öregedés első jele, amikor a test természetes hormontermelése csökken. A hiányt szintetikus hormonokkal, gyógyszerekkel igyekeznek pótolni. A szintetikus gyógyszereknek mellékhatása azonban sok nőnél problémát okoz. Csuklófájás, hajhullás, súlygyarapodás, emésztési problémák, memória zavar, trombózis, depresszió, stb. Ezért ha csak lehet természetes úton próbálunk hozzájutni a esztrogénhez, amelyeket a növények termelnek. Ezek a hormonok segítenek helyreállítani a szervezet megbomlott egyensúlyát férfiaknál, nőknél egyaránt. 







Emésztést serkentő

 

A meggy az egyik legértékesebb gyümölcsünk. Különösen azoknak ajánlatos fogyasztani, akik emésztésével nincs minden rendben. A savas meggy serkentőleg hat az emésztésre és a belek mozgására. A nagymennyiségű B vitaminok továbbá serkentik a keményítő és a fehérje feldolgozását, felszívódását. 







Székrekedésre

 

A meggy elsősorban a gyomor munkáját gyorsítja meg s azzal hat az egész emésztő rendszer mozgásának felgyorsulására. A legátalkodottabb székrekedést is megszünteti a meggy, mert hat a gyomorsavra, valamint tisztítja a beleket, puha rostja pedig segít a massza eltávolításában. 







Szív

 

A szív működésének serkentése a meggy ásvány tartalmának köszönheto. A kalcium, kálium és magnézium együtt dolgoznak a vér megtisztításán, a szívizom megerősítésén és a szabályos szívverés helyreállításán. 







Véredény probléma

 

A véredény problémát az erekben való idegen anyag lerakódása és az erek megvastagodása a rugalmasság elvesztése jelenti. Minél több a lerakódás, annál gyengébbek az artériák, valamint annál kevesebb kapilláris erecskénk működoképes. Ha az ereket megtisztítjuk és ebben a meggy nagy segítségünkre lehet, hiszen savtartalmával, ami lúgos hatást vált ki a vérben, a kapilláris ereket is újra megnyithatja. 







Vér körforgása

 

Ha kúraszeruen fogyasztjuk a meggyet, a vértisztító munkájával a vér körforgására is hat. Ritkítja a vért és mind több kapilláris erecske előtt nyílik meg ismét az út. 







Vesemuködost serkento

 

A vese az, amelynek vékony finom erecskéi először dugulnak el. Amint megtisztul a vér, valamint hígabbá válik, a vese működése is megélénkülhet és így válik lehetővé, hogy a szervezetben felhalmozódott víz eltűnik a vizelettel. 







Ödéma

 

Közismert az, hogy a meggy kitunő vízhajtó. Nemcsak a gyümölcsé, de a gyümölcs szára is, amelyet teának elkészítve segít a szervezetben megrekedt vizet kihajtani. 







Köszvény

 

A köszvény könnyítése és gyógyítása akkor következik be, amikor a kálium hatására megtisztul a vér és a lerakódások kezdenek eltűnni. Így a csuklókból is kioldódik a lerakodott húgysavkő és egyéb anyag.







Alacsony vérnyomás

 

Ha nincs meg az elegendő ásvány a szervezetben, annak egyik tünete lehet az alacsony vérnyomás. Az alacsony vérnyomás nem jelenti azt, hogy nincs a vérünkben semmi zsír lerakódás. Lehet még alacsony a vérnyomásunk, de ugyanakkor emelkedő koleszterin szintünk. A meggyben van elegendő vas és egyéb ásvány, hogy a szív működése és a vérnyomás elérje a normális határt. 







Szájbetegségek, laza fogak

 

Ezek a betegségek a C vitamin hiányára utalnak. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy valaki nem fogyaszt elegendő C vitamint, és azért lazulnak ki a fogai, inkább arra utal, hogy a kellő tápanyag nem szívódik úgy fel, ahogyan kellene. A meggyben a vitaminok és ásványok elosztása, valamint a nagyfokú savtartalma elősegíti, hogy a C vitamin felszívódjon és a száj betegségeit meggyógyítsa. 







Légzőszervi panaszok

 

A légzési problémák megoldásában is sikeresen működik közre a meggy, mert sok A vitamint tartalmaz. Az A vitamin nemcsak a légzőszervek nyálkahártyáit gyógyítja, de serkenti az immunrendszer munkáját is. A légzési panaszokban is segít a meggy. A tele gyomorban a bomlás következtében gázok keletkeznek, és nyomják a rekeszizmot, amely a tüdőre illetve a szívre gyakorol nyomást. A megy lé savas tartalma serkenti az emésztést, és hamarabb bekövetkezik a megkönnyebbülés. 







Meghűlés

 

A meggy lé az egyik legjobb szer a meghűléses betegség leküzdésében. Gyógyszer nélkül ki kehet lábalni a betegségből, ami nem kis dolog, különösen a terhes nők számára. A rendkívül savanyú környezetben a vírusok képtelenek szaporodni, és egyáltalán képtelenek megélni. Az A és a C vitamin természetes környezetében fordul elő a meggylében, ami a betegség elleni küzdelemben jár el, és az immunrendszerünk működését segíti elő.







A legjobb antioxidáns

 

A meggyben megtalálható az A és C vitamin, szelén valamint biofklavon. Így is a leghatásosabb ellenfele az oxigén szabadgyököknek, de ha beveszünk egy kiskanál búzacsira olajat, még jobban megerosítjük testünk védelmi csapatát.







A legújabb kutatások szerint a meggyben lévő erős antioxidánsok csökkenthetik a szívproblémák és a gyulladásos megbetegedések kialakulását.

 

Egy három részből álló kutatássorozatban a Michigan Egyetem, az Arizona Egyetem és a Brunswick Laboratórium munkatársai a meggy antioxidáns-tartalmát, és gyulladáscsökkentő hatását vizsgálták meg. Az adatokból kiderült, hogy napi két és fél deciliter meggylé elfogyasztása négy héten keresztül jelentősen csökkentette a gyulladási folyamatokat és szívbetegségeket előrejelző markerek koncentrációját a vizsgált 10 elhízott felnőtt esetében. A meggylé által a húgysav- és a triglicerid-szint, valamint a C reaktív fehérje- és a koleszterinszint is alacsonyabb lett. Ez így együtt jelentősen csökkenti a szívproblémák és a gyulladásos betegségek kialakulásának esélyeit.







Egereken végzett kísérletek során a szakértők kimutatták, hogy a rendszeres meggyfogyasztással közel 65 százalékkal csökken a korai elhalálozás esélye.

 

A meggy elsősorban a benne található antioxidánsok egyedi kombinációjának köszönheti ”szupergyümölcs” státuszát. Már egy marék fagyasztott-szárított meggy is 10000-es ORAC (oxigéngyök elnyelő kapacitás) értékkel rendelkezik és nagyban hozzájárul szervezetünk egészségének megőrzéséhez. A jótékony egészségügyi hatásokat az antocianinoknak köszönhetjük, amelyek a piros gyümölcsök színét adják.







A kutatás részletes adatait a tudósok az Experimental Biology éves ülésén ismertették Washington DC-ben.

 

 

pari kép