ELFOGADÁS
Termékek Menü

FERMENTÁLT PAPAYA 500ml

Ár:
4.780 Ft (3.764 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 271
Elérhetőség: 85 db raktáron

A GYOMOR ÉS A BELEK EGYENSÚLYÁÉRT!

A Papaya gyümölcséből és a papaya magjából nyert katalizátor Noni hozzáadásával.  
Az egyensúlyát vesztett gyomornak, beleknek és a vitalitás fokozására.

Leírás és Paraméterek

A GYOMOR ÉS A BELEK EGYENSÚLYÁÉRT!

A Papaya gyümölcséből és a papaya magjából nyert katalizátor Noni hozzáadásával.  
Az egyensúlyát vesztett gyomornak, beleknek és a vitalitás fokozására.

Az erjesztett Papaya hatóanyagai: Saccharomyces boulardii, papain, chymopapain, lizozim, lipáz. 
A papaya közel száz enzimet hordoz magában. Ezek közül különösen gazdag papain, chymopapain (fehérjebontó, aminosav felszabadító és emésztést elősegítő), lizozim (antibiotikus hatás) és lipáz (zsírok bontása) enzimekben. A papaya C-vitaminban és karotinoidokban is szokatlanul gazdag. Az erjesztett papayában, az erjesztés folyamatával (ami körülbelül 3 hónapig tart) termelődik a Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktérium. Megtáplálják a bélsejteket, aminek köszönhetően további emésztőenzimek aktiválódnak.

 

Az erjesztett Papaya hatása: Az erjesztésnek köszönhető a Saccharomyces boulardii hasznos bélbaktérium sejtek felerősítik a papajában található enzimek emésztést elősegítő, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és immunvédő hatását. 
Az erjesztett papaya ital erősíti a gyomrot, javítja az emésztést, növeli a tápanyagok felszívódását. Eredményes gyomortámogató, a gyomorégés, reflux, gyomorfekély és a gyomor elnehezedés érzése ellen. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, élősködőellenes, megtakarítja a bélfalakat, támogatja a bélflórát. A rendszertelen étkezés és a pszichológiai stressz hatásait enyhíti. Természetes savlekötő, reflux kiegészítő terápiája. Támogatja az immunrendszert és elősegíti az általános jó közérzetet.

Érdekesség: A papaya levelekből és a fa kérgéből egyéb anyagokat is kivonnak: 10-12 % ásványi anyagot, szerves savakat és vitaminokat.
Az orvostudomány is használja a papaya egyik legfontosabb enzimét a papain-t, speciális gyógyszerek készítésére melyek elősegítik az emésztési folyamatot. A papain fogyasztása szájszárazság vagy nehéz nyelés esetén szintén hasznos lehet.
A trópusi országokban a hús csomagolására és puhítására használt papayalevelekkel enyhítik az emésztési panaszokat. A papayatermés magjai antibakteriális hatása mellett az amőbák okozta betegségek ellen is jó. 
A virág forrázata köhögés elleni, valamint torok- és hangszálnyugtató szer. A kubaiak „bombagyümölcs”-nek (fruta de bomba) nevezik, ami azt jelképezi, hogy a gyümölcs összetevői jelentős tápanyagforrások tehát maga a gyümölcs egy igazi tápanyagbomba.
Vasco de Gamma így ír a papajáról:” aranyfa, mely az örök fiatalság szimbóluma”.
A XIV. században már leírták, hogy a papaya gyógyszernek minősülő tejnedveket tartalmaz. A papaya magját Brazíliában fűszerként használják. Az ember sohasem tudja elrontani a gyomrát a zsíradékokban sült ételektől a nehéz húsos és zsíros ételektől, ha utána erjesztett papaját fogyaszt desszertként. Az állati eredetű ételek rosszul történő emésztése (hús,sajt,tojás,) bűzös leheletet, kellemetlen szájízt, felfúvódást produkálhat. A papaya segít az állati eredetű ételek gyors emésztésében. A perui indiánok lenyelnek egyszerre egy tenyérnyi papaya magot így védelmezik magukat a bél különféle élősködői ellen. A papaya mag majdnem olyan csípős mit a mustár. Viagraként említett gyümölcs fogyasztása állítólag jelentősen növeli a férfiak potenciálját.

Kiszerelés: 500 ml

Használata: 15-30 ml naponta 
30 ml koncentrátum tartalmaz 25,5 ml erjesztett papaya gyümölcsitalt, és  1,5 ml Noni gyümölcsitalt. Mivel az erjesztett Papaya ital egy természetes készítmény, a színe és az íze is változhat az előállítások alkalmaival. Ez nem válik a termék minőségének és hatásosságának rovására.

 

A növény leírása: A dinnyefát a térítők közötti trópusi területek gazdag talaján termesztik. A mintegy 10 m. magas fa tetején a levelek egy csokorban helyezkednek el. Az apró, zöldes színű porzósvirágok a levelek hónaljában ülnek. A nagyobb termős virágok önállón vagy kettes-hármas csoportokban, a törzs felső részén találhatók. Termése nagy, 20-30 cm-es, érett állapotban narancssárga bogyótermés, amely 5 kg-ot is nyomhat. A dinnyefa lombkoronájával és fürtökben csüngő termésével a pálmafára emlékeztet, kétlaki növény. A szára húsos és egyenes, általában 15-20 cm átmérőjű, a belseje pedig általában üres. A levelek hossza általában 50-90 cm alakjuk a pálmalevelekhez hasonlít. A hím virágok nagyon kicsik, zöld színűek, a termékeny virágok pedig nagyobbak.

A papaya gyümölcs alakja hasonlít a dinnyére, kérge sima és keskeny, zöld színű, ha még a gyümölcs éretlen és érett állapotban pedig narancsos-sárga. A gyümölcs pépje puha és lédús, amikor a gyümölcs érett, íze édes és aromás, amikor éretlen, akkor pedig savanyú. Belsejében számtalan mag található, amit zselészerű réteg védelmez.
A termésből származó papayatejet a még fán lévő, éretlen gyümölcs lecsapolásával, bemetszésével vagy bevágásával nyerik. A papayatej tartósításához elengedhetetlen szárítás a napon történik. A begyűjtés idején még fehér és folyékony anyag a szárítás során sárgásbarna árnyalatot kap és húskivonat szagára emlékeztető illatot áraszt. Miden egyes gyümölcsből mintegy 10 g tej nyerhető, amelynek 20 %-a porrá szárított nyers papain lesz. A papaint tabletta, kapszula, kenőcs és különféle gyógykészítmények formájában alkalmazzák.

pari kép