ELFOGADÁS
Termékek Menü

HOMOKTÖVISMAG OLAJ 50ML

Ár:
3.380 Ft (2.661 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 69
Elérhetőség: 12 db raktáron

Prémium minőségű, organikus, homoktövis magokból sajtolt, tiszta, 100%-os magolaj a galgahévízi biogazdaságból.

 

Napi 15-20 csepp elfogyasztása ajánlott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyártó: TÖVISKERTEM Galgahévíz
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

 


 
 

"Évek óta fogyasztom parlagfű allergiám kezelésére, és mondhatom sokat javultak panaszaim.


 
 

A parlagfű szezon előtt 2 hónappal kezdem a homoktövis magolaj szedését és az első fagyok megérkezéséig naponta egy alkalommal

 
 

fogyasztom."

 
 

Idézve: Kovács István-tól ( ügyvezető, Alibor Natura Kft. )

 
 

 
 

 
 


 
 

Milyen  problémák esetén segíthet a homoktövis magolaj?


 
 

–  Furunkulusok, fekélyek, sipolyok és a nyálkahártya kezelésénél


 
 

–  Sugárterápia


 
 

–  Potenciazavarok


 
 

–  Pajzsmirigy problémák


 
 

–  Érelmeszesedést


 
 

–  Májbetegségek


 
 

–  Elhízás


 
 

–  Torok- és mandulagyulladás, orrnyálkahártya-gyulladás, vastagbél gyulladások


 
 

–  Bélfekélyek, aranyér, hüvelygyulladás


 
 

–  Égési sérülések, beleértve a UV sugarak okozta égést


 
 

–  Kozmetikában is sikeresen alkalmazzák


 
 

–  Feltölti a ráncokat, hidratál, halványítja az öregségi foltokat


 
 

–  Megszünteti a hajhullást, erősíti a körmöket


 
 

Korunk egyik legértékesebb gyógynövénye a nálunk is egyre inkább hódító cserje, a homoktövis (Hippophae rhamnoides), mely eredetileg egy a Himalája lejtőin termő növény. Hóditó útja során a világ majd minden táján elterjedt, rendkívüli hatásáról a régiek feljegyzései mesélnek.

 
 

Tibetben az egyik legrégebben használt gyógynövény, az “egészség tárának” is hívják. Népszerűségét tekintve elterjedtebb a ginzeng gyökérnél. Már a Shi Bu Idian tibeti írásban, melyet az időszámítás előtti XI. században írtak, leírásra kerültek a homoktövis gyümölcsének gyógyító hatásai. Több ezer éve használták már a növény termésének olaját a kínai császárok gyógyítására. A legendák szerint Dzsingisz Kán katonái is fogyasztották a homoktövis olaját, hogy növeljék erejüket és szívósságukat. Hippokratész műveiben szintén fellehetőek hivatkozások a homoktövis-készítményekről, melyeket a gyomorbetegségek gyógyítására használtak. Az ókori Görögországban a homoktövis gyümölcsét a lovaknak adták az Olimpiai játékok előtt, hogy növeljék azok fizikai erejét, javítsák a külsejüket, mivel a lovak szőre gyönyörűen csillogott tőle. Innen ered a görög neve is: hippos- ló, pheas- fényes. A szláv népeknél mind a mai napig széles körben alkalmazzák a homoktövis gyümölcsét és az olaját. Kirill, a szláv abc megalkotója, ezzel az olajjal kezelte a betegeket és a sebesülteket. Az ő példáját követték később az orosz kozákok, akik ezzel az olajjal kezelték sebeiket, gyümölcsével javították egészségi állapotukat, növelték erejüket. Enyhén savanykás íze és üdítő hatása miatt a homoktövis gyümölcsét előszeretettel fogyasztják a szibériai vadászok, akik ezt a gyógynövényt szibériai ananásznak nevezik. Brezsnyev is rendszeresen fogyasztott homoktövis-olajat, mert sejtszinten produkálva a védőhatást, még az italfogyasztással szemben is megvédi a szervezetet. Roborálós és immunstimuláló hatásának köszönhetően a homoktövis-olaj az űrhajósok étrendjében is szerepel.

 
 

A skandináv országokban, de általában az északi területeken nagyon régóta az egyik leghasznosabb 'téli gyümölcs'. Az európai orvoslás jóval később kezdte alkalmazni, már a határozott kutatások következményeként.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!